Nye regler fra 01.01.21: 3 steg mot en universelt utformet webside

Vi skriver nå januar 2021. Endelig, vil nok mange si. Men dersom du enda ikke har sørget for å gjøre de nødvendige justeringer på websiden din, og sikret at den…

Nye regler fra 01.01.21: 3 steg mot en universelt utformet webside

Steg 1: Sett deg godt inn i forskriften.

Det finnes en masse tilgjengelig informasjon om hva denne nye forskriften innebærer, og hva som kreves at deg som eier av en app eller en nettside. En av de mest oversiktlige beskrivelsene finner du hos Tilsynet for universell utforming av IKT. Vi anbefaler at du bruker litt tid på å sette deg godt inn i denne informasjonen, spesielt med tanke på å lære hvorfor dette er en svært viktig forskrift, og samtidig finne ut av hvilke krav som gjelder for dine løsninger.

Steg 2: Gjør en analyse av din webside

Når du har satt deg grundig inn i kravene som stilles til deg, er det fornuftig å ta en titt på din app eller webside. Her anbefaler vi en grundig gjennomgang, i lys av kravene som ligger i forskriften. Målet er å avdekke hva som eventuelt må endres for å sikre at du er innenfor regelverket.

Steg 3: Ta kontakt med et egnet byrå

Med kunnskap om forskriften, og et inntrykk av hva som må gjøres på din webside for å tilfredsstille kravene, er tiden inne for å begynne å implementere endringene. Dersom du har kompetanse til å gjøre dette på egen hånd, er det bare å gå i gang. Men dersom du har behov for hjelp er det nyttig å ta kontakt med et byrå, eller en leverandør som kan bistå med det tekniske. Vi i Anew er et eksempel på et slikt byrå, og vi er klare til å bistå ved behov. Vi har også brukt tid på å sette oss inn i forskriften, og kan eventuelt hjelpe til med en analyse av din webside for å avdekke nødvendige justeringer som må gjøres.

Dersom du ønsker hjelp med å gjøre din webside universelt utformet, er det bare å ta kontakt med oss.

Lykke til!

 

Ta kontakt!

Anew Branding

Anew er et merkevarebyrå i Harstad som brenner for å bygge sterke merkevarer. Med base i Nord-Norge banker våre hjerter litt ekstra for nordnorske merkevarer.

Relatert