Anew Branding

Anna Rogde

Verdens eldste seilende skonnert, og en av Harstads største kulturskatter, markerte sinn 150års-jubileum i 2018 med en helt ny profil, nettside, og noen fantastiske filmer som hyller både båt og mannskap.

Skuta kjente vann under kjølen for første gang i 1868, og kom til Harstad 5 år senere. Hun er fortsatt i drift, mest som turistattraksjon vel å merke. Den vakre damen fortjener en behørlig feiring. Til jubileumsåret utviklet vi blant annet en egen logo og grafisk profil, webside og 3 korte filmer med litt forskjellig fokus.

Prosjekt:
Anna Rogde 150 år

Kunde:
Sør-Troms Museum

Leveranse:
Logo og visuell identitet, nettside, film

Tidsrom:
2018

 

www.annarogde150.no

Jubileumsprofil

«Anna Rogde» er i dag en del av Sør-Troms Museum, og bruker derfor til vanlig museets grafiske profil. I jubileumsåret har hun imidlertidig fått lov til å smykke seg litt ekstra med helt sin egen logo. Symbolet – initialen A – er inspirert av ornamentene akter på skuta, av seil og av bølger, og uttrykket skal være både nostalgisk og fremtidsrettet.

Hun har også fått sin egen webside til anledningen, se www.annarogde150.no

For å sette en ekstra spiss på jubileumsåret har mannskapet fått sydd tidsriktige antrekk inspirert av 1868, og Harstad Bryggeri har fått æren av å brygge Annas eget ankerøl.

Anna går til filmen

Filmprosjektene er delvis sponset av Hipp Hurra og filmteamet fra Irland – Ciaran Jackson og George. B. Griffin. Bård Borch Michalsen har stått for den noe folkepoetiske teksten i den lengste filmen, og Ola Bremnes har satt stemme til. Anna Rogdes venner stilte opp med frivillige og profesjonelle, og ikke minst var seilleder Salo Van Der Vooren og kaptein Eilif Gabrielsen viktige brikker når en 150 år gammel dame skulle gå til filmen med fulle seil. En stor takk til Roald Amundsen (nei, ikke polfareren) som stilte med følgebåt slik at det kunne filmes også fra avstand, i tillegg til det som ble filmet med drone.

Filmingen var ikke helt udramatisk – etter januar, februar og halve mars måned med klarvær så og si hver eneste dag, slo værgudene til med vind og tett snødrev de 2 dagene filmingen skulle foregå. Dette skulle vise seg å fungere mye bedre enn man skulle tro, og har bidratt til å gi filmene en stemning og magi.

Annas ankerøl

Illustrasjonen på etiketten til Annas ankerøl er tegnet av tattovør Tommy Loke Eilertsen fra Red Monkey Corp. Harstad Bryggeri lover at ølet tåler en høy sjø!

«People are talking about sailing and calm and peace, but I don’t know . . . sailing to me is a pretty noisy business. It´s wind and waves and constant work. But I like it.»

Halvard Eneberg, tippoldebarn av Anna og Isak Rogde