Internship hos Anew

Laura Reitze studerer kommunikasjonsdesign ved RheinMain University of Applied Sciences i Wiesbadein. Som en del av utdannelsen er det lagt inn en seks måneder lang internship, som man kan ha…

Laura Reitze

Hvordan fant du oss?

Jeg visste at jeg ville til Skandinavia og til et mindre byrå. På skolen blir vi rådet til å søke ved noen av de store byråene for å få en kjent referanse på CV´n. Men grunnen til at jeg ønsket å være i et mindre byrå var for å få være delaktig i hele prosessen med kundemøter, strategi, konsept, design, og produksjon. Så jeg søkte litt rundt på nettet og kom tilfeldigvis over siden til Anew, eller Hipp Hurra som de het før. Portfolioen appellerte veldig til meg, det var så mange fine branding-prosjekter så jeg tenkte at her kan jeg virkelig lære noe.

 

Hvordan har intern-perioden vært og er det noen prosjekter du vil trekke fram?

Jeg har blitt veldig godt mottatt og fått lov til å jobbe med flere spennende prosjekter. Det som har utmerket seg mest er mitt siste prosjekt her, nemlig visuell identitet for AMIFF. Det var morsomt å leke seg med temaet for filmfestivalen på en enkel måte, og som resulterte i et konsept og resultat som jeg er ordentlig fornøyd med. Prosjektene som jeg har sett til nå er gjernejobbet med har gjerne vært innen kultur, startups, og små bedrifter med vanlige mennesker som trenger hjelp til å lykkes. Det føles veldig meningsfullt å jobbe med.

 

Hvordan har din opplevelse av Harstad vært?

Jeg forventet at det skulle være kaldt og snø, men at det skulle være så mye snø i april hadde jeg ikke trodd. Men det var kult å oppleve fordi vi har nesten ikke snø på vintrene i Tyskland lenger. Den nord-norske sommeren er bare helt utrolig! Det er akkurat som om hele mentaliteten til menneskene her forandres. Dessuten er det ganske vilt at man kan bo i byen og likevel bare være fem minutter unna en fjelltur. Jeg elsker naturen her! Jeg fant også ut at om man skal bo her hele året er det smart å ha bil, for da kan man oppleve enda mer.

 

Gikk det greit å finne et sted å bo?

Det var ikke så enkelt å navigere rundt på de norske sidene. For det meste fant jeg bare umøblerte leiligheter med beliggenhet i for lang avstand til kontoret. Men til slutt fant jeg en facebook-gruppe hvor jeg så at noen hadde ledig rom i et kollektiv. Vi tok et møte på skype og fant fort tonen, så da flyttet jeg dit. Vi har blitt veldig nære venner og opplevd så mye gøy sammen. Vi kommer definitivt til å holde kontakten videre og jeg gleder meg til de kan besøke meg i Tyskland.

 

Hva kommer du til å savne mest?

Det jeg kommer til å savne aller mest er folkene her! Jeg har fått så mange flotte venner og relasjoner, og jeg kommer til å savne prosjektene og det å være på kontoret med dere hver dag.

 

Hvor går veien videre nå?

Nå skal jeg tilbake til Wiesbadin og fortsette studier hvor jeg har 1,5 år igjen av min bachelor. Etter dette har jeg lyst til å studere psykologi og kommunikasjonsdesign, fordi jeg vil ha mer kunnskap om hva som ligger bak valgene vi tar og hvordan design påvirker oss.

 

Vi kommer til å savne deg også Laura og ønsker deg all mulig lykke på ferden videre!

Anew Branding

Anew er et merkevarebyrå i Harstad som brenner for å bygge sterke merkevarer. Med base i Nord-Norge banker våre hjerter litt ekstra for nordnorske merkevarer.

Relatert